Centrale stofzuigsystemen voor nieuwbouwwoningen

Stofzuigsystemen

Wat is een centraal stofzuigsysteem?

Een centraal stofzuigsysteem bestaat uit een motorunit, een buizensysteem en verschillende aansluitpunten die vergelijkbaar zijn met een stopcontact. De slang die aangesloten wordt op het aansluitpunt kan een lengte hebben van 8, 10 of 12 meter, en gaat door de muren naar de berging of de kelder. Daar wordt het vuil dat je stofzuigt verzameld. 

Wanneer je een nieuwbouwwoning aan het bouwen bent en je wilt in de toekomst een centraal stofzuigsysteem laten plaatsen, zorg je er meteen voor dat deze voorzieningen er zijn. Als je later een systeem wilt laten plaatsen, is dit vrijwel onmogelijk.  

Meer vermogen

Een centraal stofzuigsysteem kan een vermogen van 2 000 tot 3 000 Watt hebben. Dat is veel meer dan het vermogen van een gewone stofzuiger, dat vastligt op 900 Watt. Deze hoeveelheid staat beschreven in de Europese wetgeving. Omdat een centraal stofzuigsysteem ook gebruikt moet kunnen worden in horeca en kantoren, is dit systeem vrijgesteld van de wetgeving.

Wat anderen zeggen over ons

Geloof ons niet zomaar op ons woord maar laat je overtuigen door onze klanten.

Neem contact op

Professionele plaatsing

Het plaatsen van stofzuigsystemen behoort al vanaf het begin tot onze diensten. Daarom hebben we ook een uitgebreide expertise op dit vlak. Zo kan je altijd rekenen op een bekwame vakman die jouw installatie vakkundig komt plaatsen. Daarbij luisteren we naar jouw noden en wensen en geven je advies

Wij zoeken trotse installateurs!

Bekijk de vacature