Een professioneel ventilatiesysteem voor jouw gebouw

Projectontwikkeling

Engineering en ontwerp

Vanaf het moment dat er een akkoord is over het ventilatiesysteem nemen wij het initiatief om samen te zitten met alle betrokken partijen van het project. Zo kunnen we bespreken welke kanalen waar komen. Aangezien ventilatiesystemen de grootste kanalen hebben, is het belangrijk dat we een gunstige plaats voorzien in het gebouw. Zo kan de installatie probleemloos geplaatst worden. 

Van zodra dit besproken is, gaan we van start met het ontwerp van het volledige ventilatiesysteem. Hierbij houden we rekening met de noden en wensen van jou als klant en de mogelijkheden binnen het nieuwbouwproject. Gedurende de werken kan je rekenen op een éénduidige communicatie met slechts één aanspreekpunt.  

Installatie van het ventilatiesysteem

Het ventilatiesysteem wordt in twee fases geplaatst. Onze bekwame vakmannen starten met de ruwbouwfase, waarbij ze alle leidingen van het ventilatiesysteem plaatsen. Daarna volgt de afwerkingsfase, waarbij ze de ventilatie-units plaatsen en zorgen voor een nauwkeurige afwerking. 

Opstart/inregeling

Wanneer het systeem volledig is geïnstalleerd, zorgen wij voor de opstart. We kijken de installatie na en zorgen voor de inregeling. Hierbij stellen we de debieten van het systeem correct in.

Ventilatieverslaggeving

Juvah is gecertificeerd ventilatieverslaggever waardoor we een professioneel verslag mogen opmaken van de ventilatie in een gebouw. Dit document wordt nauwkeurig opgemaakt en aan de EPB-verslaggever gegeven. Deze neemt het desbetreffende verslag mee op in het EPB-verslag.

Wat anderen zeggen over ons

Geloof ons niet zomaar op ons woord maar laat je overtuigen door onze klanten.

Neem contact op

Waarom samenwerken met Juvah?

Kwaliteit

Expertise

Perfecte plaatsing

Vlotte communicatie

Alles over onze systemen

Prefabschoorstenen

Wanneer je een collectief buizensysteem hoogstaand en professioneel wilt afwerken, kies je voor een prefabschoorsteen. In deze schoorsteen komen alle buizen samen zodat het geheel netjes wordt afgewerkt.

CLV

Collectieve luchttoevoer en verbrandingsgasafvoer (CLV) wordt vaak in combinatie met een ventilatie geplaatst. CLV zorgt voor de verwarming in een gebouw. Stel dat jouw gebouw 3 verdiepingen telt en je wilt verschillende ketens aansluiten in een gecombineerde buis voor bijvoorbeeld de CV-ketel. CLV zorgt er dan voor dat het gas kan branden door buitenlucht naar binnen te brengen. Op die manier treedt de centrale verwarming in werking. 

Een collectief buizensysteem heeft één schacht waarop meerdere ketels zijn aangesloten.