Maandag 20 januari 2020

BIM-tekenaars voor grote bouwprojecten

Wanneer er een ‘go’ wordt gegeven voor een bouwproject schieten onze tekenaars in actie. Al onze ventilatieplannen worden digitaal getekend. Dit kan zowel in onze eigen software tool als in Revit. Digitale plannen (BIM) zijn handig bij grote projecten, waarbij we met meerdere partners tegelijk aan het plan kunnen werken.

Wij tekenen op de aangeleverde plannen het volledige leidingentracé en de ventilatieunit uit. Andere bedrijven kunnen hun eigen technieken, zoals bijvoorbeeld gasleidingen, op dit plan toevoegen. Zo creeëren we de beste oplossing en kunnen alle installaties probleemloos geplaatst worden. Op de werf moeten we enkel nog assembleren zoals het op het plan getekend staat.

De bouwfases van ventilatiesystemen

De ruwbouwfase is de eerste fase van de installatie. Hierbij gaan onze plaatsers alle leidingen van het ventilatiesysteem plaatsen. Dankzij de digitale plannen kan de installatie ook sneller verlopen, want alle nodige gaten kunnen al voorgeboord worden. Dit gebeurt steeds in overleg met de stabiliteitsingenieur en breedvloerplaten/predallen fabrikant.

In de volgende fase, de afwerkingsfase, worden de ventilatie-units geplaatst en wordt alles perfect afgewerkt. Na de installatie zorgen we voor de opstart en de inregeling.

Professionele samenwerking

Samenwerken met Juvah als ventilatie-expert staat garant voor:

  • De beste ventilatiesystemen
  • Een gedetailleerd BIM-plan met alle installaties
  • Goed opgeleide plaatsers (hiervoor hebben we ons eigen opleidingsinstituut)
  • Een open en vlotte communicatie met slechts één aanspreekpunt
  • Een aangename, leuke en professionele samenwerking

Bekijk hier enkele realisaties. Wij kijken alvast uit naar ons volgende project samen.