Woensdag 18 maart 2020

Corona: waarom je nu goed moet ventileren

Een systematische ventilatie van je woning of bedrijfsomgeving is altijd belangrijk voor een goede gezondheid. Zo kan een slecht binnenklimaat al snel voor heel wat problemen zorgen zoals ademhalingsproblemen, een droge keel, hoofdpijn, oogirritatie… In de tijden van het coronavirus is ventileren belangrijker dan ooit.

Waarom moet je extra ventileren bij corona?

Mensen die hoesten of niezen produceren kleine druppeltjes, die via de lucht, voorwerpen en oppervlakken terecht komen bij anderen. Wanneer iemand die druppeltjes inademt of binnenkrijgt via mond, neus of ogen kan hij of zij besmet raken met het virus. Zo raakt het virus razendsnel verspreid. De druppeltjes blijven echter niet eeuwig in de lucht zweven en dalen zeer snel.

Daarom is het zo belangrijk om goed te ventileren. We willen gezonde lucht in huis en op kantoor. Bij ziekte volstaat gewoon ventileren niet. Het is dan zelfs aanbevolen om ramen en deuren af en toe helemaal open te zetten. Schakel je ventilatiesysteem zeker niet uit!

Hoe kan ik het risico op besmetting verkleinen?

  • Houd afstand van zieke personen
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Was je handen zeer goed
  • Ventileer je huis en kantoor zeer intensief

Juvah doet mee aan social distancing. Heb jij vragen over leveringen, onderhoud of dergelijke? Gelieve met ons contact op te nemen op de digitale manier: via het contactformulier, mail of telefoon. Wij helpen je zo spoedig en veilig mogelijk verder.