Woensdag 23 oktober 2019

Groeiplannen voor Juvah

Nadat we de laatste jaren een verdubbeling van medewerkers kenden, bereikten we dit jaar met onze organisatie de kaap van 50 personen. Een erg speciale gebeurtenis én het startschot voor een professionalisering van ons hele bedrijf. Dit begint met investeringen in ons personeel in de vorm van opleidingen zodat zij hun volle potentieel kunnen benutten.

De veranderingen hebben ook een positief effect voor onze klanten. Denk maar aan een betere dekking in heel Vlaanderen, efficiëntere werkwijzen en innovatie. 

Herstructureringen binnen Juvah

Als jong bedrijf kenden we in korte tijd een enorme groei. Zo gingen we van de garage bij de grootmoeder naar vier vestigingen in verschillende Vlaamse provincies. Momenteel ligt de focus op de vestigingen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen terwijl we Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen verder uitbouwen.

De afgelopen maanden gingen we van drie vennootschappen, drie teams en drie werkwijzen naar één vennootschap met één team en één werkwijze. Resultaat? Meer efficiëntie en een professionalisering van de ganse organisatie. Alle ondersteunende diensten, worden vanaf nu gecentraliseerd in Brecht en elke vestiging heeft een eigen projectleider met installatieteam en aanspreekpunt voor particuliere klanten. Zo behouden we het lokale karakter en de nodige flexibiliteit in een grotere organisatie.

Kwalitatieve opleiding voor starters

Een uitbreiding van het bedrijf is niet mogelijk zonder een uitbreiding van het team. Zo staan we nu voor een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar goed opgeleide medewerkers. Hiervoor hebben we onder leiding van Birgit Deckers een duidelijk HR-beleid uitgestippeld.

Omdat we niet de juiste opleiding vonden die voldeed aan onze standaarden, hebben we zelf een opleidingsafdeling opgericht in samenwerking met duaal leren. Zo kunnen we de starters opleiden en kunnen we de kwaliteit van ons huidige team verhogen.

Een fijne werkplek voor al onze medewerkers

Door onze medewerkers hebben we de afgelopen jaren enorm veel kunnen bereiken. We hebben dan ook vertrouwen in de toekomst en gaan investeren in ons personeel. Met onze eigen opleidingsafdeling kunnen onze huidige medewerkers hun kennis en vaardigheden bijschaven. Dit draagt bij tot hun persoonlijke ontwikkeling en daarmee ook aan tot de tevredenheid op het werk. Bovendien zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten.

Focus op innovatie

Omdat de omvang van onze professionele projecten sterk groeit, zijn we overgeschakeld naar een andere tekensoftware. Met Revit 3D-ontwerpen van BIM wordt het eenvoudiger om bouwprojecten te realiseren en bedrijfsdoelen te behalen.

Particulieren genieten ondertussen ook van het gemak van een eigen ontworpen software waarbij ze offertes instant kunnen goedkeuren. Bij de offerte wordt een op maat gemaakt boor- en legplan gevoegd dat gebruikt kan worden voor calculatie, de bestelbon, de materialenlijst, het ventilatievoorontwerp en het verslag.  De aanvraag voor een innovatiepremie en een patent op deze software is nog lopende.

Groeien naar een volledige aanwezigheid in Vlaanderen

Ons doel voor de toekomst is om één lokale vestiging per Vlaamse provincie te hebben, om zo klanten over heel Vlaanderen én daarbuiten op de best mogelijke manier verder te helpen.

Door de aanwezigheid van twee kantoren in de provincie Antwerpen, besloten we de vestiging Turnhout-Kempen en Brecht te fuseren. Na deze fusie werd ook meteen de nieuwste vestiging in Vlaams-Brabant opgestart. Zo heeft Juvah momenteel een vestiging in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Nu rest enkel Limburg nog.

Naast het uitbouwen van de huidige expertise en aanwezigheid in de residentiële markt in geheel Vlaanderen, hebben we ook de ambitie om te groeien in niet-residentiële projecten.

Anders dan andere installatiebedrijven

Om ons te onderscheiden van andere installatiebedrijven focussen we op onze kernwaarden kwaliteit, respect, innovatie, positief ondernemerschap en transparantie.

Op deze manier slagen we in onze missie om ons te profileren als dé trouwe partner voor alle ventilatieprojecten waarmee een gezond binnenklimaat gecreëerd wordt in elk gebouw.

Benieuwd naar hoe ons bedrijf in de toekomst zal veranderen? Volg dan zeker onze Facebookpagina, Instagrampagina en LinkedInpagina!