Vrijdag 13 maart 2020

Juvah steunt Bednet

Wekenlang niet naar school kunnen gaan klinkt voor vele kinderen als muziek in de oren. Voor langdurig en chronisch zieke leerlingen is het echter de harde realiteit. Zij dromen er juist van om wél naar school te kunnen gaan. Gelukkig is er Bednet, een organisatie die gratis internetonderwijs aanbiedt aan zieke kinderen en jongeren over heel Vlaanderen.

Dit jaar besliste de Vlaamse Overheid de subsidie voor synchroon internetonderwijs te verminderen met 6%. Juvah vindt dat zieke kinderen niet de dupe mogen zijn van besparingen en besliste daarom een bedrag van €2 310 te schenken aan Bednet. Op die manier helpen we samen met Bednet ervoor zorgen dat kinderen steeds mee zijn met de les en in contact blijven staan met hun vrienden.

Wat is Bednet?

Bednet is een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, van thuis uit hun les live kunnen volgen. Zo raken de leerlingen niet achterop met de leerstof en blijven ze contact houden hun vrienden ondanks hun tijdelijke of langdurige afwezigheid door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap.

Het synchroon internetonderwijs van Bednet is volledig gratis voor school en gezin en wordt mogelijk gemaakt door steun van de Vlaams Regering, bedrijven en particulieren.

Sinds de opstart van Bednet is het al meer dan 4.116 ingezet in 1.621 Vlaamse Scholen in Vlaanderen en Brussel, waardoor 9 op 10 kinderen die Bednet gebruiken samen met hun vrienden slagen voor het ‘gemiste’ schooljaar.

Hoe werkt Bednet?

Achteraan de klas staat een computerscherm waar de Bednetter live te zien is. Via een bestuurbare camera kan hij of zij de lessen live volgen en praten met klasgenoten. Zo vergeet de leerling even dat hij ziek is en bevindt hij zich weer in de klas bij zijn of haar vrienden. Informatie over de ziekte van de leerling wordt steeds op een discrete en vertrouwelijke manier behandeld.

Hoe kan jij Bednet steunen?

Op hun website kan je alle manieren ontdekken om bij te dragen. Denk hierbij aan een gift, een actie, een geschenkbon, een aankoop… Maar ook als bedrijf kan je het verschil maken door te investeren in technologie die kansen biedt om onderwijs te volgen voor iedereen. Zo help jij zieke kinderen weer naar school te gaan.