Ventilatiesysteem C+

Geluidsarm

Afhankelijk van het gekozen leidingsysteem zijn er luchtverdeelsystemen met of zonder ingebouwde geluiddemping. Kies je voor een leidingsysteem in galva spiraalbuizen, dan kunnen we passende geluidsdempers voorstellen voor geluiddemping van de ventilatie-unit en demping van overspraak (d.w.z. het verspreiden van geluid via kanalen van kamer naar kamer).

Zuinig

Afhankelijk van de diameter van de leidingen kan er meer of minder lucht per leiding worden ingeblazen of afgezogen. Wanneer u voor leidingen met een kleinere diameter (bv. 50mm of 63mm) kiest, gaat u meerdere leidingen moeten plaatsen waardoor er meer luchtweerstand is in het leidingsysteem.

De ventilatoren hebben meer vermogen nodig om dezelfde hoeveelheid lucht door kleinere leidingen te blazen t.o.v. leidingen met een grotere diameter (bv. 75mm of 90mm). Dunnere leidingen zorgen dus voor een hoger energieverbruik.

Onderhoudsvriendelijk

Voor de goede werking en een gezond binnenklimaat te vrijwaren dient u geregeld uw leidingnet te reinigen. Hou er dus rekening mee dat uw leidingsysteem onderhoudsvriendelijk is. Dit zal op termijn wettelijk verplicht worden.

Een leidingsysteem met dunnere leidingen heeft zoals vermeld meer leidingen nodig dan een leidingsysteem met dikkere leidingen. Dit heeft een hogere reinigingskost van het leidingsysteem als gevolg.

Vrijblijvende offerte

Laat uw gegevens achter en wij contacteren U voor verdere inlichtingen