Waarom kiezen voor de ventilatiesystemen van Juvah?

Ventilatiesystemen voor zelfbouw of totaalinstallatie

Het belang van een goede ventilatie

Bij een gezond leefklimaat denk je vaak enkel aan verwarming en koeling, maar ook ventilatie speelt hier een belangrijke rol. Een slecht binnenklimaat kan namelijk zorgen voor heel wat problemen zoals ademhalingsproblemen, een droge keel, oogirritatie, hoofdpijn, allergieën, concentratieverlies, energietekort en slaperigheid. Bovendien kan een teveel aan vocht in huis ook zorgen voor onprettige geurtjes, condensatie en schimmelvorming. 

Onderschat het belang van een correcte en regelmatige ventilatie dus niet. Het is uitermate belangrijk voor een goede gezondheid, maar het is ook wettelijk verplicht bij nieuwbouw en bepaalde renovaties. Daarbij plaatsen wij ook duurzame systemen die werken met warmteterugwinning of systemen die werken op basis van luchtvochtigheid of CO2-meting. Hierdoor maken we het mogelijk om te ventileren met een minimum aan energieverbruik omdat dit soort systemen een rendement van tot wel 95% hebben! 

 

Stap 1: Engineering/ontwerp

Zowel bij zelfbouw als bij een totaalinstallatie door Juvah zorgen wij voor een ontwerp van het volledige ventilatiesysteem. Hierbij bekijken we jouw situatie en houden we rekening met je wensen en noden. Bovendien kan je ook rekenen op een duidelijke communicatie met slechts één aanspreekpunt binnen onze organisatie. 

Stap 2: Installatie van het ventilatiesysteem

Zelfbouwers

Installeer jij zelf het ventilatiesysteem in jouw woning? Dan zorgen wij ervoor dat je dit kan doen onder professionele begeleiding. Je krijgt van ons een korte maar duidelijke opleiding.

Totaalinstallatie

Wanneer wij de ventilatie plaatsen, gebeurt dit in twee fases. Tijdens de eerste fase plaatsen we de leidingen. Daarna volgt de afwerkingsfase waarbij we de ventilatie-unit plaatsen en het geheel volledig en netjes afwerken. Zowel de plaatsing als de begeleiding gebeurt door onze bekwame medewerkers, die uitsluitend kwaliteitswerk leveren. 

Stap 3: Opstart/inregeling

Wanneer het systeem volledig is geïnstalleerd, zorgen wij voor de opstart. We kijken de installatie na en zorgen voor de inregeling. Hierbij stellen we de debieten van het systeem correct in. Zo kom jij elke dag thuis in een aangenaam binnenklimaat.

Ventilatieverslaggeving

Juvah is gecertificeerd ventilatieverslaggever waardoor we een professioneel verslag mogen opmaken van de ventilatie in een gebouw. Dit document wordt nauwkeurig opgemaakt en de EPB-verslaggever neemt dit mee op in het EPB-verslag.

Wat anderen zeggen over ons

Geloof ons niet zomaar op ons woord maar laat je overtuigen door onze klanten.

Neem contact op

Waarom samenwerken met Juvah?

Kwaliteit

Expertise

Perfecte plaatsing

Vlotte communicatie

Alles over onze systemen

Systeem D

Bij een D-systeem wordt de lucht mechanisch binnen en buiten geblazen. De lucht wordt zo telkens door filters geblazen en vraagt daarom meer onderhoud. Deze filters moeten om de 9 maanden vervangen worden dus bestel tijdig jouw filters bij Juvah

Omdat alle buizen van een D-systeem vertrekken vanuit één centrale, kan je de ventilatoren in verschillende ruimtes niet apart aan- of afschakelen. Een D-systeem maakt daarnaast gebruik van warmterecuperatie. Dit wil zeggen dat de warmte van de afgezogen binnenlucht wordt afgegeven aan de aangezogen buitenlucht. De koude lucht van buiten wordt zo verwarmd en hier gaat geen extra energie aan verloren.

 

Systeem C+

Een C+-ventilatiesysteem bevat geen filters, maar heeft wel raamroosters waardoor de aanvoer van verse lucht op een natuurlijke manier gebeurt. Het afzuigen van de binnenlucht gebeurt dan weer mechanisch, wat zorgt voor een natuurlijke stroming.

Het voordeel is dat je elke ruimte apart kan aansturen via sensoren. Zo zal het ventilatiesysteem in elke ruimte afzonderlijk in werking treden wanneer het nodig is. 

Omdat de buitenlucht via een natuurlijke manier naar binnen wordt gebracht, moet deze lucht altijd verwarmd worden. Deze warme lucht wordt later ook weer naar buiten geduwd.

 

Systeem E+

Een E+-systeem bevat dezelfde technologie als een C+-systeem. Het verschil is dat het E+-systeem wordt gecombineerd met een lucht-warmtepomp. Zo recupereer je de warmte en gebruik je deze voor bijvoorbeeld de vloerverwarming.

Tijdens de piekmomenten is een CV-ketel nog wel nodig zodat je de extra warmte gemakkelijk kan opwekken.

 

Decentrale ventilatie

Een decentraal systeem kan elke ruimte afzonderlijk en doelgericht ventileren.

Omdat het systeem geen ventilatiekanalen heeft, is er ook geen doorstroming van lucht tussen de verschillende kamers. Zo kan je elke kamer apart ventileren. Dit is lokale ventilatie. 

In elke ruimte van je woning bestaat er een aparte ventilator en de verluchtingsbuizen gaan allemaal apart naar buiten.

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte