Een goed onderhoud zorgt voor een beter rendement van je ventilatie

Onderhoud van je ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem gaat, net zoals elke bestaande installatie, veel langer mee wanneer je er goed zorg voor draagt. Het rendement van je systeem blijft zo optimaal waardoor de luchtkwaliteit ook prima blijft.

Filters moeten om de 9-12 maanden vervangen worden dus bestel tijdig jouw filters.

Onderhoudscontract aanvragen

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem D

Het Juvah onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract van Juvah zorgen wij ervoor dat jouw ventilatiesysteem altijd het optimale rendement blijft behouden.

Zijn er mensen in jouw straat of appartement die ook hun ventilatie moeten laten nakijken? Via groepsaankoop geniet je van een mooie korting.

Onderhoudscontract aanvragen

Je ventilatie onderhouden: enkele voordelen

  • Lagere energiekosten
  • Minder geluid van je systeem
  • Minder stof
  • Minder gezondheidsklachten
  • Betere luchtkwaliteit
  • Meer rendement

Hoe en wanneer moet je je ventilatiesysteem onderhouden?

3-maandelijks Maak je ventilatiesysteem stofvrij

Verwijder de ventilatiefilters uit je ventilatie-unit en controleer ze. Zijn er scheurtjes of gaatjes te bespeuren? Dan moet je ze onmiddellijk vervangen.

 

Stofzuig heel voorzichtig het filteroppervlak met een gewone stofzuiger. Het filteroppervlak moet vrij zijn van stof, of andere obstructies (zoals insecten).

 

Plaats daarna de filters terug op dezelfde manier.

 

Nieuwe filters nodig? Bestel ze hier
Groot onderhoud nodig? Ontdek ons onderhoudscontract

Jaarlijkse reiniging Vervang je filters

Belangrijk: vervang je filters per set. Hoe je de nieuwe filters in de ventilatie-unit plaatst, maakt op zich niet zo veel uit. Het is wél belangrijk dat je ze tijdens je maandelijkse onderhoud op dezelfde manier terug plaatst.

 

Nieuwe filters nodig? Bestel ze hier
Groot onderhoud nodig? Ontdek ons onderhoudscontract

Groot onderhoud van je ventilatiesysteem

Heb jij jarenlang je filters onderhouden en vervangen? Super! Houd er wel rekening mee: ook je ventilatie-unit moet een onderhoudsbeurt krijgen. Dit is moeilijk om zelf te doen, dus dat doen wij graag voor je. Hoe en wanneer vraag je dit aan?

 

Iedere 3 à 5 jaar: reiniging van de ventilatie-unit zelf (door Juvah)

Iedere 7 à 10 jaar: reiniging van het volledige ventilatiesysteem (door Juvah)

 

Nieuwe filters nodig? Bestel ze hier
Groot onderhoud nodig? Ontdek ons onderhoudscontract

Wij bieden je ook een onderhoudsplan aan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw installatie op het juiste tijdstip het juiste onderhoud krijgt.

Waarom moet je je ventilatiesysteem onderhouden?

Het rendement van een ventilatiesysteem daalt pijlsnel wanneer het slecht onderhouden wordt. Bovendien komt er dan ook vervuilde lucht binnen in de woning. Bacteriën en ziektekiemen verspreiden zich en er kunnen vochtproblemen en schimmels ontstaan.

 

Daarom is het belangrijk om je ventilatiesysteem correct en nauwkeurig te laten onderhouden door een professional. De voordelen van een goed onderhouden ventilatie spreken voor zich. Je energiekosten blijven lager, het systeem maakt minder geluid, er is minder stof in huis, je zal minder gezondheidsklachten hebben én je kan genieten van een betere luchtkwaliteit.

Wij zoeken trotse installateurs!

Bekijk onze vacatures