Expertise, ook in ondernemen

Juvah - Logo Juvah

23/2/2023

Wist je dat talent zelden spontaan ontbolstert? En dat dat ook geldt voor ondernemingszin? Onze CEO Jan Cools ging daarom maar al te graag voor de klas staan om jongeren een beeld te geven wat ondernemen juist is, hoe je zelf kan gaan ondernemen en hoe het bedrijfsleven eruit ziet.

Ondernemersvoor de klas

Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) organiseert elk jaar ‘Ondernemers voor de klas’.
Dit is een onderwijsproject waarbijleerlingen en studenten gestimuleerd worden tot meer ondernemerschap. Jan maakte met veel plezier tijd vrij en ging langs bij het 6de en 7dejaar STEM (koeltechnieken) bij kOsh in Herentals.

Expertise delen

“Dat expertise (of is het expAIRtise 😉) bij Juvah een belangrijke waarde is, is al lang geen geheim meer. Als gespecialiseerd ventilatie-installatiebedrijf is het één van onze drijfveren.”, licht Jan toe. “Maar naast onze expertise in ventilatie, heb ik ondertussen heel wat ervaring en expertise opgebouwd als ondernemer. Als ik dan op deze manier jongeren kan stimuleren om hun talentenen competenties te ontwikkelen, vind ik dat geweldig! Ze een goed en realistisch beeld geven van wat ondernemen is en hier of daar een zaadje planten waardoor zij kunnen groeien, dat is mijn doel.”

Juvah - Foto werknemers Juvah

Over winnende leeuwen

“Er valt héél veel te vertellen over ondernemen. Ik heb de jongeren proberen inspireren en motiveren door te spreken over:

❔Wat is het verschil tussen een zelfstandige en een ondernemer?

🦁 Hoe creëer je een winnende leeuwen mindset?

🤔 Wat is het belangrijkste: motivatie of grit?

🎯 Hoe ga je van start met doelen?

Benieuwd naar mijn blik? Geef me een seintje en dan spreken we eens af.", besluit Jan.

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.