Hoe en wanneer moet ik mijn ventilatiesysteem onderhouden?

Juvah - Logo Juvah

29/9/2020

Een ventilatiesysteem gaat, net zoals elke bestaande installatie, veel langer mee wanneer je er goed zorg voor draagt.

Bovendien heb je hierdoor ook:

  • Lagere energiekosten
  • Minder geluidshinder
  • Minder stof
  • Betere luchtkwaliteit
  • Meer rendement

Maar hoe, en wanneer, doe je dit juist? Hieronder geven we je een overzicht van wat je maandelijks, jaarlijks, en om de zoveel jaren zeker moet doen om je rendement te behouden. Met een onderhoudscontract van Juvah zorgen wij er voor dat jouw ventilatiesysteem altijd het optimale rendement blijft behouden.

3-maandelijkse reiniging: maak je ventilatiesysteem stofvrij

Verwijder de ventilatiefilters uit je ventilatie-unit en controleer ze. Zijn er scheurtjes of gaatjes te bespeuren? Dan moet je ze onmiddellijk vervangen.

Stofzuig heel voorzichtig het filteroppervlak met een gewone stofzuiger. Het filteroppervlak moet vrij zijn van stof, of andere obstructies (zoals insecten).

Plaats daarna de filters terug op dezelfde manier.

Jaarlijkse reiniging: vervang de filters van je ventilatiesysteem

Belangrijk: vervang je filters per set. Hoe je de nieuwe filters in de ventilatie-unit plaatst, maakt op zich niet zo veel uit. Het is wél belangrijk dat je ze tijdens je maandelijkse onderhoud op dezelfde manier terug plaatst.

Ga naar onze webshop om nieuwe filters te bestellen.

Groot onderhoud van je ventilatiesysteem

Heb jij jarenlang je filters onderhouden en vervangen? Super! Houd er wel rekening mee: ook je ventilatie-unit moet een onderhoudsbeurt krijgen. Dit is moeilijk om zelf te doen, dus dat doen wij graag voor je. Hoe en wanneer vraag je dit aan?

  • Iedere 3 à 5 jaar: reiniging van de ventilatie-unit zelf (door Juvah)
  • Iedere 7 à 10 jaar: reiniging van het volledige ventilatiesysteem (door Juvah)

Wij bieden je ook een onderhoudsplan aan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw installatie op het juiste tijdstip het juiste onderhoud krijgt.

Heb jij na het lezen van deze tips nog vragen over het onderhoud van je ventilatiesysteem? Contacteer ons met je vraag, en wij helpen je graag verder!

Juvah - Foto werknemers Juvah
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.