Juvah helpt scholen en bedrijven beter te ventileren

Juvah - Logo Juvah

26/8/2020

Ventilatie is momenteel een hot topic bij bedrijven en ook scholen, die volgende week terug open gaan. Vlaamse scholen zijn vaak slecht of zelfs niet geventileerd, bleek uit het nieuws van VRT.

Hoe verspreidt corona zich door scholen en bedrijven?

COVID19 verspreidt zich door de lucht als een aerosol. Vele kleine druppeltjes zweven in de lucht en blijven minstens 3 uur levensvatbaar. Mensen die hoesten of niezen produceren deze aeorosoldeeltjes.

Via de lucht, voorwerpen of oppervlakken komen de deeltjes terecht bij anderen. Wanneer iemand die druppeltjes inademt of binnenkrijgt via mond, neus of ogen kan hij of zij besmet raken met het virus.

Hoe meer je de binnenlucht ventileert, hoe gezonder de lucht is. Vervuilde en mogelijk besmette lucht wil je zo snel mogelijk buiten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Ventileer je ruimtes door je ramen open te zetten

Als het mooi weer is, zoals vaak in de zomer, kan je perfect de ramen van je klaslokaal open zetten. Je wilt namelijk dat de leerlingen zo veel mogelijk verse lucht hebben in het lokaal. Zet daarom zo veel mogelijk ramen open.

In de koudere maanden kan dit natuurlijk ook, maar dit is minder aangenaam omdat het klaslokaal dan zo snel afkoelt.

Onze beste oplossing voor scholen: de Airmaster

In Nederland hebben de scholen besloten om te anticiperen op deze koudere maanden. Ze nemen nu al maatregelen zodat er ook in de wintermaanden genoeg verse lucht binnen komt. De meeste scholen kiezen daarom voor een ventilatiesysteem.

Wij hielpen de Steinerschool uit Turnhout door er een Airmaster te plaatsen. Dit decentrale ventilatiesysteem heeft verschillende voordelen voor jouw klaslokaal (of bedrijf):

  • Het voorziet een grondige ventilatie.
  • De kosten van energiegebruik liggen zeer laag.
  • Er wordt alleen geventileerd waar en wanneer het nodig is.
  • De units gebruiken filters die niet alleen zorgen voor schone lucht, maar ook voor een langere levensduur van de ventilatie-unit.

Lees hier meer over onze realisatie in de Steinerschool.

Ventilatie voor bedrijven

Jouw kantoor- of vergaderruimtes hebben ook baat bij een gezond binnenklimaat. Hierbij is een oplossing op maat heel belangrijk. Bij Renotec in Geel was dit bijvoorbeeld een luchtgroep van 8.000m3/h met warmtewiel voor warmterecuperatie en vochtregeneratie. Dit systeem had ook passieve en actieve koeling via waterbatterijen.

Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst? Wij helpen jouw klaslokaal of bedrijf beter ventileren! Een gezond binnenklimaat is superbelangrijk voor een goede gezondheid.

Neem contact met ons op en wij voorzien een ventilatie-oplossing op jouw maat.

Juvah - Foto werknemers Juvah
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.