Optimaliseer het binnenklimaat in jouw handelszaak dankzij ionisatie

Juvah - Logo Juvah

19/2/2021

Wist je dat binnenlucht vaak 2 tot 5 keer meer vervuild is dan buitenlucht? Dit is één van de redenen waarom de overheid in tijden van corona aanraadt om zo veel mogelijk activiteiten buiten te doen.

Het afgelopen jaar leerde ons dat een gezond binnenklimaat uiterst belangrijk is in de bestrijding van het coronavirus. Maar hoe kom je tot een gezonde binnenlucht in jouw handelszaak of kantoorruimte? Om dit te realiseren is niet enkel ventilatie belangrijk, de lucht moet ook actief gezuiverd worden.

Ionisatie gaat vervuiling van de binnenlucht tegen

Binnen vind je heel wat oorzaken voor luchtvervuiling. Denk bijvoorbeeld aan kuisproducten, verf, kaarsen, kookactiviteiten. Daarnaast zweven er ook steeds ziekteverwekkers, geurtjes en fijn stof rond in de binnenlucht. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd zijn, kunnen deze vervuilde luchtdeeltjes minder goed weg. Op dat moment kan ionisatie een oplossing zijn.

Ionen zijn alomtegenwoordig in de buitenlucht, ze zijn als het ware natuurlijke luchtzuiveraars. Deze ionen worden bijvoorbeeld gegenereerd door bliksem en waterstromen zoals golven en watervallen. Door in binnenruimtes gelijkaardige ionen te produceren en te verspreiden, zullen ze daar op dezelfde manier gaan werken. Wij verdelen het unieke luchtzuiveringssysysteem van Air Plus Solutions (by Egeda).

Een gezonde investering

Heb je al een ventilatiesysteem in je handelszaak of bedrijfsgebouw? Dan is een luchtzuiveringssysteem van GPS (niet te verwarren met navigatiesoftware) slechts een kleine stap. Het toestel wordt namelijk ingebouwd in jouw bestaande installatie. De ionen worden via de ventielen van je ventilatiesysteem verspreid in de verschillende kamers. Hier hechten ze zich aan de vervuilende deeltjes, waardoor deze gaan samenkleven. Ze worden daardoor groter en zijn op die manier makkelijker uit de lucht te verwijderen door de ventilatiefilter. De luchtkwaliteit verbetert hierdoor aanzienlijk.

Juvah - Foto werknemers Juvah

Wat doet zo’n systeem nu precies? Enerzijds verwijdert het fijn stof en reduceert het geurtjes, waardoor de binnenlucht fris is en er een pak minder vluchtige organische stoffen aanwezig zijn. Anderzijds vermindert het systeem het aantal luchtgedragen ziekteverwekkers zoals schimmels, sporen, bacteriën en virussen. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat dit systeem het coronavirus op 1 uur tijd met 90% reduceert in de binnenruimte.  

Een luchtzuiveringssysteem is daardoor een slimme en bovenal gezonde investering in jouw bedrijfsruimte!

Wens je meer informatie over dit systeem? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.