Verminder geluidshinder! 🔈

Juvah - Logo Juvah

25/1/2023

Bij Juvah creëren we een gezond en aangenaam binnenklimaat voor onze klanten. Bij een aangename omgeving hoort ook geluid. Het speelt een belangrijke rol bij hoe mensen een ruimte ervaren en beleven. Bij Juvah proberen we geluidshinder zoveel mogelijk te vermijden of beperken. Dit doen we aan de hand van geluiddempers die essentieel zijn bij het plaatsen van een ventilatiesysteem.

Soorten geluidshinder
Een ventilatiesysteem kan twee soorten geluidshinder veroorzaken: hoorbare luchtstroom en mechanisch geluid. De hinder van de luchtstroom kan eenvoudig voorkomen worden door gebruik te maken van een juist legplan met de nodige ventilatiekanalen en de juiste ventielen. Het mechanisch geluid komt vanuit de ventilatie unit zelf. Dit geluid kan geneutraliseerd worden door gebruik te maken van geluiddempers. Ook hier onderscheiden we twee types:

  • Vaste of starre geluiddempers
  • Flexibele geluiddempers


Geluiddempers
Op vlak van geluiddemping hebben beide systemen vergelijkbare kwaliteiten. Waar ligt dan het verschil voor de klant? Voornamelijk in de looks.

Vaste geluiddempers zijn esthetisch mooi, maar nemen relatief veel plaats in beslag. Omdat de ventilatie unit vaak op zolder, in de berging of in de kelder komt en dus zo compact mogelijk dient te zijn, is de flexibele geluiddemper de meest praktische oplossing. De naam zegt het zelf, doordat je hier bochten mee kan maken heb je de mogelijkheid veel flexibeler te werken.

Benieuwd of wij jou kunnen helpen met het verminderen van geluid? 
Neem contact met ons op, we bekijken alles graag samen met u!


Juvah - Foto werknemers Juvah
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.