Waarom ventileren uiterst belangrijk is voor je gezondheid.

Juvah - Logo Juvah

3/12/2020

Ventileren is erg belangrijk, niet enkel voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Wanneer je niet of weinig ventileert, heeft dit een invloed op je lichaam. Wat een slecht binnenklimaat veroorzaakt ontdek je hier.

Vochtige woning

Een gebrek aan ventilatie kan ervoor zorgen dat het vochtgehalte in je woning naar een ongezond niveau stijgt. Tijdens de herfst en wintermaanden is een hoog vochtgehalte sowieso een hoger risico en ook het nemen van een bad of koken brengen meer vocht in huis dan gewenst.

Dit veroorzaakt een aantal directe en indirecte gezondheidsklachten. Mensen met gevoelige luchtwegen gaan veel sneller slijmen ontwikkelen en hoesten. Ook hoofdpijn kan het gevolg zijn van een te vochtige omgeving. Indirect veroorzaakt een hoog vochtgehalte schimmelvorming wat dan weer ademhalingsproblemen en allergieën veroorzaakt.

Verontreinigde lucht

Doordat we onze woningen steeds beter isoleren, zijn ze erg luchtdicht geworden. Een evolutie die positief is voor ons energieverbruik. Maar wanneer de lucht niet regelmatig ververst wordt, zullen de stoffen die je als bewoner zelf produceert daardoor ook veel langer in de woning aanwezig blijven.

Denk hierbij niet enkel aan onze ademhaling en lichaamsgeuren. Ook rook door kaarsen en vluchtige stoffen van luchtverfrissers vervuilen onopvallend de lucht. Huisdieren zorgen dan weer voor een onaangenaam binnenklimaat door het vocht dat ze afgeven en ze veroorzaken een verhoogde hoeveelheid huisstofmijt, met astma, allergieën en eczeem tot gevolg.

De oplossing voor een gezond binnenklimaat

Een kwalitatieve ventilatie op maat van jouw woning is de beste manier om deze problemen te vermijden. Onze systemen zorgen voor een permanent zuiver binnenklimaat, de hele dag door. Zo blijft je woning gezond, en nog belangrijker: jij en je familie!

Ook een degelijk onderhoud is essentieel, want een systeem dat niet optimaal werkt, zal gezondheidsklachten opnieuw in de hand werken. Hoe je jouw ventilatie-unit moet onderhouden lees je hier.

Heb je vragen of wil je starten met jouw woning optimaal te ventileren, contacteer ons dan meteen!

Juvah - Foto werknemers Juvah
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.