Wanneer heeft je toestel een onderhoud nodig?

Juvah - Logo Juvah

13/7/2023

Wanneer heeft je auto zijn laatste onderhoud gehad? En je ventilatiesysteem? Ook voor je ventilatie is het belangrijk dat het professioneel onderhouden wordt.

Er zijn 2 belangrijke redenen waarom een professioneel onderhoud van je ventilatiesysteem belangrijk is.
☝️ Het rendement van een ventilatiesysteem daalt pijlsnel wanneer het slecht onderhouden wordt. Je portemonnee zal je dankbaar zijn. 😉Bovendien komt er dan ook vervuilde lucht binnen in de woning.
✌️ Onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal werkt en de verse lucht steeds goed gefilterd wordt. Zo niet, verspreiden bacteriën en ziektekiemen zich en kunnen er vochtproblemen en schimmels ontstaan.

Maar wanneer moet je je toestel laten onderhouden? Hoe zit dat juist?


🔹Om de 3 maanden: filters stofzuigen. Dit kan je perfect zelf doen. 
Zet het toestel even uit, haal de filter er uit en stofzuig voorzicht de filter zodat het groffe vuil er af is.
🔹Elk jaar: filters vervangen. Deze kan je aankopen via onze webshop.
🔹Elke 3 jaar: Onderhoud van je toestel door een professional. Ook hiervoor kan je terecht bij ons. We hebben verschillende onderhoudsformules.

🔹Elke 6 jaar: Kanaalreiniging. De kanalen waar de aangevoerde lucht door komt, worden doorheen de jaren vervuild door stof, bacteriën, etc. Om je luchtkwaliteit optimaal te houden, raden wij om de 6 jaar een kanaalreiniging aan waarbij alle kanalen volledig proper gemaakt worden. Het aanbod van onze kanaalreinigingen vind je op onze website.

Waarom?

De voordelen van een goed onderhouden ventilatie spreken voor zich:
✅ Beter voor je gezondheid
✅ Beter voor je energiekosten
✅ Het systeem maakt minder geluid
✅ Minder stof in huis
✅ Betere luchtkwaliteit

Als je ventilatiesysteem niet goed onderhouden wordt, blaas je na verloop van tijd vervuilde lucht in huis. Dit kan voor gezondheidsklachten en/of schimmelvorming zorgen.

Via deze pagina kan je een onderhoud aanvragen en dan bellen we je zo snel mogelijk op om een datum vast te leggen.

Juvah - Foto werknemers Juvah
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.